Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett ljus i mörkret


Ser ut i natten

  

ser ut i den mörka natten

ser trädens skuggor i skenet

av gatlyktan

 

det är mörkt i många fönster

några lyser det ett blekt ljus från

en fönsterlampas sken

 

det är svart så svart som det

bara kan vara i november

det är mörkt i rummet där

jag står och undrar hur natten

kommer att bli

 

vill sova lugnt vakna utvilad

möta den nya dagen med

tillförsikt

 

anits 17 november 2012




Fri vers av anits VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-11-18 00:08



Bookmark and Share


    sajo
Har fått ligga tre nätter på AVA=Akutvårdsavdelningen då det inte finns plats på infektionsavdelningen. Från min säng har jag då jag haft ont legat och sett ut i natten och känt att orden kommit men dock inget block med mig. Ditt ljus får följa och värma mig i natten. Nu hemma på permission ett tag. Gillar din text.
2012-11-22

  Anya VIP
Hoppas att diktarjaget fick sova. Kram
2012-11-20

  ULJO
Ett ljus i mörkret, vackert beskrivet.
2012-11-19

  arja savela
Detta mörker är jobbigt. Vi har torkat fönster och satt julbelysning redan samt en röd gardin i köket. Det blev så fint
2012-11-19

  Maria T
Mörkret kommer smygande
tidigt på em
Värmande ljus
2012-11-18

  Larz Gustafsson VIP
Och snart kan det bara bli ljusare...
2012-11-18

    ej medlem längre
vackert skrivet....
2012-11-18

  Eva Helene VIP
Förhoppningar i natten, fint formulerade.
2012-11-18

  aol
varmt vackert skriftat vännen,
2012-11-18

  Lars Hedlin
En varm tanke...
2012-11-18

  ResenärGenomLivet VIP
Jag känner ändå en viss hoppfull stämning i dina ord...fint...
2012-11-18

  Bibbi VIP
Tycker om Ditt sätt att skriva.
2012-11-18

  M M Mannheim VIP
Ja nu i november får vi vara glada åt de ljus som ändå finns. Tycker mycket om dessa lite dystra dikter. Tack Anits!
2012-11-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP