Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jämställdhet

 

 

Min syn på

och min tro på jämställdhet 

bygger på Jesus förkunnelse.

Hans predikan

Hans förkunnelse

om att alla är lika,

kvinna som man,

och oavsett färg.

 

Idag ser jag 

att fler och fler  sviker Jesus!

Hans ord betyder

mindre och mindre.

Bara egoism

och den egna person

betyder något.

 

Kvinnor som känner sig

utanför och ojämställda

söker likhet

med män med makt.

Glömmer bort män

som är lika ojämställda

som dem själva.

 

Många glömmer bort

den som gjorde oss alla fria,

Jesus Kristus!

 

Kvinnor och män

måste inse att  jämställdhet 

är en kamp.

Mot dem 

som vänt sig bort

från kärleksbudskapet.

 




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-22 11:16



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket tänkvärda och kloka rader
2012-11-24

  ResenärGenomLivet VIP
Läsvärda och visa ord...
2012-11-22

    ej medlem längre
Känna sig utanför är en fin skola för kanske hitta Jesus å bönen. Låt oss bedja för det!/Birre
2012-11-22

  walborg
Fin synpunkt att jämställdhetskampen skall föras tillsammans med männen och särskilt med män som själva behöver stöd
2012-11-22

  Lavinia Röd
Personligen är jag inte kristen, men jag tror inte att någon som känner mig skulle kalla mig för egoistisk. Jesus har jag inte glömt men jag delar inte din tro. För jämställdhet kan man vara utan att vara kristen.
2012-11-22
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP