Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som ung läste jag en bok, som fick mig att tro, att kärleken fanns någonstans. Att någon som kunde, älska mig kanske fanns.


Att söka

Först sökte jag i min hemby,
Men där fann jag inget
Besviken gick jag därifrån.

Sedan sökte jag i öknen,
Men där fann jag bara ensamhet.
Besviken och sorgsen gick jag därifrån.

Sedan sökte jag bland bergen,
Men där fann jag bara ondska.
Besviken och rädd gick jag därifrån.

Sedan sökte jag vid havet,
Men där fann jag bara sorg.
Besviken och förtvivlad gick jag därifrån.

Tillsist sökte jag i mitt hjärta,
Och där fann jag dig.
Och aldrig mera, skall jag vara besviken.




Bunden vers (Annat versmått) av Märta Johansson
Läst 190 gånger
Publicerad 2012-11-22 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Märta Johansson