Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min enda talang

Somliga blir politiker-
Andra blir forskare.
Somliga reser till månen-
Andra knäcker cancerns gåta.
Men inte jag.

Somliga talar på konferenser-
Andra vinner mästerskap.
Somliga sprängs i bitar för friheten-
Andra ger sina liv för freden.
Men inte jag.

Det enda jag kan,
Det är att låta smärta bli ord.
Sätta varje sinnesrörelse på pränt.
Låta sorgen strömma igenom kroppen-
Få den att förevigas.

Världen blir min med pennans kraft.
Mitt liv är en berättelse om bokstäver på papper.
Inget annat än detta
Förmår jag att göra.
Låta smärtan fastna.
Göra den vacker.

Det enda jag har,
Det är ordets gåva.
Därför älskar jag orden,
Därför vårdar jag dem som mina barn.
De är mina, och jag är deras.
För poet, det blir man inte.
Det föds man till.




Bunden vers (Blankvers) av Märta Johansson
Läst 356 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-16 16:48



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Vilket befriande perspektiv! Själv har jag inte en enda talang, förutom en, men den talar man inte om. Visst är det skönt att bara ha en talang, för då slipper man ju anstränga sig! ;)
2013-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Märta Johansson