Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ljuset

I mörkret brinner det ett ljus.
Ett ljus med en låga som kommer
Ifrån en för länge sedan svunnen tid.

Hon har fått lära sig,
Att på den tiden lyste alltid solen.
I djupet av sitt hjärta undrar hon
Vad man behövde ett ljus till,
När man såg solen varje dag.

Men hon älskar den
Som tände ljuset.
Älskar och dyrkar
Denne ansiktslöse främling.
Och hon undrar om han visste
Att hans älskade sol
En dag skulle gå i moln.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Märta Johansson
Läst 216 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-16 16:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Märta Johansson