Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


På andra sidan bron

  

du fanns ofta på andra sidan bron

den bro jag måste gå över

varje dag

 

jag minns än hur rädd jag var för dig

du skrämdes alltid gapade och skrek

det kändes som det var mig som

du var så arg på

 

nu vet jag att för dig var jag ett ansikte

bland alla ansikten som passerade bron

varje morgon och kväll

 

du finns inte längre här på jorden

kom att tänka på dig när jag läste

om dig i tidningen

 

du fanns alltid där på andra sidan bron

morgon eller kväll så fanns du där

en liten man med yviga rörelser

och ett humör som fick mig att känna

rädsla

 

vem du egentligen var det förstod jag aldrig

en tilltufsad man ofta i trasiga kläder det är

minnet jag har av dig och så den gången som

du knackade på vår dörr ville ha lite vatten

för vattnet hade frusit i ditt lilla hus

 

du fanns alltid där när jag var barn

på andra sidan bron

en liten man med yviga rörelser

tilltufsad av livet som säkert gått

hårt fram med dig

 

 

anits 23 november 2012

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-11-24 07:45



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Mycket vacker och ömsint dikt!
2012-12-05

    Ken Cassel
På andra sidan bron så väntar jag på dig, min vän

Kramar...
2012-12-02

  Helena C.W.
Din dikt väcker starka känslor, jag blevberörd på ett fint sätt av den lille mannen. Tack.
2012-12-02

  Ljusletaren
Stackars man och stackars rädda barn/ kram
2012-11-29

  Lars Hedlin
JA barndomen kan sätta sina spår långt upp i vuxen livet..bra skaldat!
2012-11-25

  Larz Gustafsson VIP
http://www.youtube.com/watch?v=Mev04YSP2j0

2012-11-25

  Eva Helene VIP
Så fint berättat!
2012-11-24

  ULJO
Det är berättelser som denna som gör att man gärna återvänder till poeter.se. Mycket bra skildrat.
2012-11-24

  Bibbi VIP
Fängslande berättelse.
2012-11-24

  Rosen VIP
Ja som barn upplevs känslorna som starka av det som är annorlunda...
men som vuxen har du funnit klarheten om din rädsla då
och rädslor och faror anar minst där man anar eller ser...
bra präntat om något så viktigt...
2012-11-24

    ej medlem längre
Fint berättat om ett orginal i bygden....
2012-11-24

  Anya VIP
Fin berättelse om ett orginal. De fanns gott om dem förr. finns en bok om orginal som jag lånade på bibblo för x antal år sedan....tror den hette; De ovanliga - människor som går mot strömmen. bland annat var "Porjusjesus" med, en människa från min barndom som också kunde vifta med armar och stod och predikade om allt mellan himmel och jord. Lite rädd var man allt!
2012-11-24

  ResenärGenomLivet VIP
Ett av alla människoöden...kan va skrämmande
för ett barn...
2012-11-24

    maija tuori

Bra diktat ! Mystiskt...gåtfull..
2012-11-24

  poetryGirl
ger en sorglig känsla.....
2012-11-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP