Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Upphittat

Drar lakanen ur sängen
och ner i tvättpåsen

ser ett hörn av ett papper
sticka upp i springan
mellan sängarna

drar försiktigt
upp ett kollegieblocksark
läser

En vit plaststol
grå värmesits
dubbla fleecefiltar
runt benen

varmt kaffe i muggen

spegelblankt vatten
berg som lyfter ur dimman
bryggan i viken
lutar lite snett

sluter ögonen
vänder ansiktet mot solen

hör bäckens speciella röst
i mötet med sjövattnet

småfåglarnas prat
från gulnande grenar

en ko på andra stranden
och pumpens rytmik
upp och ner, upp och ner

en kråkas kraxande

bilarnas rytmiska
bodonk över brons skarvar

solen har bara lite värme kvar
en ensam fluga surrar förbi

läser gårdagens tidning

70,000 syrier på flykt

storsatsning mot droger
pågår i den lilla staden

bonus betalas ut
till de läkare som stannar kvar på sitt jobb
i minst ett år

sluter ögonen igen
känner den svaga värmen
mot huden

kråkan kraxar
envist kvar

denna septemberdag

© Eva Langrath november 2012




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 536 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2012-11-25 21:24



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Finstämt med ljud, ljus, färger, minnen. Dina ordbilder gör allt så levande.
2012-11-29

  Bibbi VIP
Bilden helt fantastisk.
2012-11-28

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-11-28

    ej medlem längre
härlig att läsa och jag älskar bilden !! blir stor kontrast mellan naturen och drogerna som skrivs om, får mina tankar att fundera på varför och hur
2012-11-26

  aol
en härlig skrift att begrunda, klokt och vist talar diktarjaget här,
2012-11-25

  Bibbi VIP
Mycket att begrunda här.
2012-11-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vara med i livet på
olika håll, det är ju att
ha bra koll, och hitta
sin roll...
2012-11-25

  ULJO
Skön text du levererar. Mycket att ta till sig och reflektera över
2012-11-25

  La Magnólia VIP

En text som känns skön att vila i ...
2012-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP