Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Bakom gardinen

 

där bakom gardinen

i mitt vardagsrumsfönster

som vetter mot vägen

där alla går bilarna kör

med en hiskelig fart

 

där visade sig något när

jag idag vek undan gardinen

för att vattna mina blommor

min novemberkaktus blommade

med mängder av rosa blommor

 

så vek jag undan gardinen

på den andra sidan av fönstret

där var det fullt av knopp och

en röd blomma hade slagit ut

i den novemberkaktusen

 

dessa blommor tände ljus i den

alltför mörka novemberdagen

jag kände glädje och förtröstan

som gav ljuset ett hopp inom mig

 

 

 

anits 29 november 2012

 

 




Fri vers av anits VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-11-29 23:53



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så vackra ord om en så ljuvlig sak som knoppar och blommor i november!
2012-12-05

  ULJO
Ja visst är det vacket bakom din gardin
2012-12-03

    Yarissa
Härligt-Fin bild!
2012-11-30

  ResenärGenomLivet VIP
Tänk att de blommar trots mörkret...
det ger mej hopp...fint skrivet...
2012-11-30

  Lars Hedlin
Vackert ..kram
2012-11-30

  poetryGirl
Novemberkaktus är verkligen vacker, har också en
2012-11-30

  arja savela
Härlig bild på en av mina favoritblommor
2012-11-30

  aol
vackert lyser din skrift i novembermörkret,
2012-11-30

  Bibbi VIP
En underbar växt som sprider glädje och lyser upp tillvaron så här års.
2012-11-30

  Eva Helene VIP
Vackra glädjespridare i höstmörkret dessa. Fint i ord och bild!
2012-11-30

  Tarantaran
Visst blir man glad..!
Fint skrivet..
jag älskar novemberkaktusar..och
förstås även julkaktusar..
lyser upp livet så här års :)
2012-11-30

  M M Mannheim VIP
Jag har också en novemberkaktus men den blommade redan i oktober. Har ärvt den så jag vet inte hur gammal den är. Vad jag tror så måste den vara 30 - 40 år. Fint skrivet Anits!
2012-11-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP