Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöfall

Staden virvlar i snö, vasaallén förgrenar sina tunna

lungfibrer i hennes vita andning, vadderade

tankar, inglasad värme, hon är, han är

 

snörvlande kär

 

vi packar ömsint vår snötid mot gatan,

tätt intill trösklar, kullersten,

 brunnar, vantar, hjärtan

 

röst

 

ur den

    innersta klangen av barndom

             som fortfarande virvlar

                  virvlar sönder oss

-

 

ljudlöst lägger sig himlen i fönsterkarmarna

                ljudlöst dunsar hjärtan bakom dunjackor

 

vagnar färdas, vi är inuti luvor, vi är

han är, hon är, rosig och kär

 

                                   och blå skymning i speglar och ögon

 

blåskymning virvlar oss in i varandra

 

 




Fri vers (Fri form) av Erik H.J Hultin
Läst 505 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-12-04 17:38



Bookmark and Share


  flygia
livskänslehöjande
i kubik

thanx
2013-01-01

  smultronbergen VIP
Underbart " ljudlöst lägger sig himlen
i fönsterkamrarna" är en ovanligt
härlig bild, min favoritmening på
över ett halvår, det är vackert
du begåvade, synes i alla dina spår
2012-12-05

    ej medlem längre
Denna dikt är ett crescendo av kära ord om snö och kära människor, bra Erik!
2012-12-04

  TrollTörnTrappan VIP
Känns igen fina ingredienser i fin helhet, vantar i virvlande vagnar...
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin