Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innerst inne

Det kan vara svårt ibland
När inte tiden räcker till
Man kommer aldrig fram till
vad man innerst inne vill

Livet sker på ytan
och det skrapas bort så lätt
Det blir ersatt av någonting
som är byggt på samma sätt

Alla falska änglarna
som lever runt omkring
tömmer dig på innehåll
för sina revolvermagasin

Utanför den som du är
är allting gjort av plast
När du söker vägar ut
är du redan fast

Har din fågel inom dig
byggt bo någon annanstans?
Söker du andras fjädrar
vid stupets lömska kant?

Du bär det inom dig
Allt det där som du vill nå
Men varenda andetag
bär dödens dimridå

Så skynda dig förbi
och vänd till nästa blad
Kanske blir boken sann
i dess allra sista rad




Fri vers av Claes
Läst 256 gånger
Publicerad 2006-02-16 20:25



Bookmark and Share


  widmark
"livet sker på ytan
och det skrapas bort så lätt" är klart bästa raden. Som alltid är imponeras jag av rim för något sånt har jag aldrig lyckats få ihop utan att det låter löjligt.
2006-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Claes