Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett brev till Kärleken, vem är hen?


Hej Kärleken

Hej Kärleken.



Så vanligt, så många gången brukat ord. Så många gånger man har tycks sig smaka, känna, och tyckts sig veta vad du är för något.

Du lever i nuet kan man tycka, hur förklarar du annars två år senare, ett uppbrott med din äkta hälft? Ett uppbrott med din gamla verklighet, ditt gamla liv. Dina drömmar, förhoppningar, barn, smekmånaders planer, upphetsningen av att dela ditt liv med en annan.

Vart är hon nu?

Man tror man lär sig allt efter som, men ändå står man handfallen och försöker förgäves få svar på alla sina bubblande känslor. Hur kunde vi bli såhär? Vart tog allt vägen? Vart är kärleken som vi brann för?


Kan det dö? Kan det försvinna, eller är det så enkelt att det aldrig var på riktigt?

Jag leker 20 frågor med mig själv och märker att jag inte kan svara på en enda. Jag bara gråter, för ont gör det - så in i helvetes ont, oavsett min omedvetenhet.


Jag är tillbaka på 15 år och känner samma gamla gnagande känsla. Bara tanken på att två människor som älskat, ska gå oberörda förbi varandra och säga hej får mig att vilja kräkas. Jag kommer aldrig vänja mig vid detta facit, trots tre spruckna förhållanden i ryggen.

Kärlek, jag har ont till tusen. Saknar dig , tror jag , och mina tinningar pulserar hårt. Vart är du inatt? Vem tänker du på? Varför är du inte här och håller om mig...

Kärlek, låt mig sluta känna. För det är väl du som får mig såhär i obalans?

Kärlek, jag vill inte vara med, jag vill hoppa ur leken, och stänga in mig för ett tag.

Kärlek, jag ber dig, lämna mig inte på detta vis. Jag ska inte tala om för andra hur du fått mig att må, bara jag får lite inre frid. Förlåt mig om jag handlat fel, jag ville inget annat än vara din vän. Säg inte att jag förtjänar detta.

Kärlek, jag har ingen aning om vem du är. Jag kanske aldrig kommer förstå mig på dig. Du är stundvis så fantastisk, men samtidigt kan du vara så förbannat elak. Ibland tror jag att du vill mig ont, men jag vet, jag är antagligen bara paranoid.

Kärlek, Förlåt mig för att jag hatar dig i denna stund! Tappa inte hoppet om mig, så ska jag inte tappa min tro på dig, vi ses snart igen.








Fri vers av G-C
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-12 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

G-C
G-C