Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Patriarkat versus Matriarkat (ur Världens sista diktsamling)

Patriarkatets svarta kostymer och vita dishdash

marscherar i maktens stålskodda kängor

trampar ned de redan förtryckta och fattiga

startar krig av maktbegär och vinningslystnad

djävulen dansar sin makabra dödsdans i moll

bland ruiner, fallande bomber och vapen

hånler åt barnens skräckfyllda rädda ögon

kvinnors skrik för livet som ska tas ifrån dem

men en annan tid ska randas i gryningsljuset

matriarkatets ljusbärare ska visa vägen

till en värld där godhet ska besegra ondskan

vatten ska flöda från rena klara källor

säden som vajar i vinden ska mätta de hungriga




Bunden vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-13 15:57



Bookmark and Share


  Glittertind VIP
Visst är det sant
men jag har sett kvinnor i svarta kostymer, som är värre än så...

2013-09-05

  S.A.I. Steve Lando VIP
vid kvinnostyre
infaller paradiset, per se

håller med
2012-12-13

  Lavinia Röd
Snyggt jobbat till formen sätt! Men, en önskan om ett matriarkat kan inte jag känna. Jag hoppas att vi finner jämlikhet och kärlek mellan könen istället.
2012-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP