Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
två år gammal ordström dammas av här


Jag måste (inte för att jag vill utan för att jag dör snart)

Träden dansar
Inte för att de vill, utan för att de dör snart
Kanske borde jag inte skada dem med fotoblixtar men
jag bara måste dokumentera ett liv som rinner iväg, parallellt med mitt eget
Jag måste lära mig hur man gör för att inte slockna när det regnar varje dag

Jag måste lära mig att skriva som jag gjorde förr,
brinna som jag gjorde när faktorer som Du ännu punkterade mig,
brinna som om jag verkligen älskade vardagen igen, elda upp mitt hår elda
upp alla år jag räknat som dagar
och tillbringat vid spegeln för att måla om mina ansiktsdrag

Jag måste lära mig att sluta måla mina naglar
de faller sönder där under masken
Vad skall jag göra vad, jag måste lära mig att sluta ställa frågor
Som om svaren betydde allt och som om det inte vore så kallt

Jag måste sluta få gåshud av din skugga, måste lära mig att stava, lära mig att begrava dig, beskjuta dig
jag måste sluta muta dig att måla om min ångest
Måste möblera om, damma av, gå i kvav, sluta tro att det är tystnaden jag lever av

Jag måste brinna, brinna, precis som varje höst
Sluta låtsas att jag ännu sover på ditt bröst, sluta bokstavera din röst och
hitta andra droger som tröst





Fri vers av porceline
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-12-17 22:28



Bookmark and Share


  labaan
Imponerande!
2012-12-18

  Jordgubbsodlare
Gillar särskilt de avslutande raderna:

"Måste möblera om, damma av, gå i kvav, sluta tro att det är tystnaden jag lever av

Jag måste brinna, brinna, precis som varje höst
Sluta låtsas att jag ännu sover på ditt bröst, sluta bokstavera din röst och
hitta andra droger som tröst"

Tjusiga klokskaper!

2012-12-17
  > Nästa text
< Föregående

porceline
porceline