Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om dräkthistoria

Inte som andra barn
eller bara inte ett barn som alla andra
åldern är bara en siffra, ett gränsland
en dräkt att krångla in sig i
jag fyller tjugotvå i sommar
och det har aldrig känts så intetsägande att bli äldre

När jag föddes visste du redan hur det var
att vara människa
kunde prata när jag ännu bara blinkade
tänka när jag ännu bara fanns
men det var många urkrånglade dräkter sen
många passformer har kasserats sedan dess och
nu ligger vi här, utan kläder
om tid mättes i plagg skulle vi vara tidlösa
tänker jag, och kurar ihop mig intill dig
som ett barn
inte som andra barn
din bland alla andra
en dräkt av kött och blod draperad
kring din bröstkorg




Fri vers (Fri form) av porceline
Läst 111 gånger
Publicerad 2018-02-26 20:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

porceline
porceline