Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från evighet till evighet *

 

 

Vi har alla en gemensamhet

med hela universum 

är alla en del av den.

 

I vår blodådror och vener

har vi järn

som en gång i universums begynnelse 

bildades när allt föddes.

 

Genom vår moders livmoder 

där hennes blod 

blev vårt blod.

Allt inneslutet 

i samma blodsystem.

 

Allt ifrån begynnelsen

till evighet.

Så är vi alla del

av samma system

samma universum.

 

Allt skapat till liv

format och gjutet

till organismer

sedan till våra liv.

 

Av detta förstår vi

att vi inte är ensamma

i det som är för evigt.

Kanske inte här på jorden

men någon annanstans 

i universum.

 

För överallt 

är vårt gemensamma hem.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-12-18 01:26



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint skaldat och fina tankar
2012-12-23

  Lavinia Röd
Ja, vi är alla stjärnstoft och allt hänger ihop. Fint!
2012-12-18

  walborg
Vackra tankar om vårt beroende av allting som vi hör samman med
2012-12-18

    ej medlem längre
njaa. kain & abel i samma hem? Hitler & den ödmjuka pensionären i samma hem? Finns tack&lov en tydlig skiljelinje mellan ljus & mörker, se på stjärnorna..
2012-12-18

    ej medlem längre
stor spänvidd
omtyckt dikt
2012-12-18
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP