Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välkommen 2013!

Du överlevde Världens undergång i alla fall! Det blev ju ingen, trots Mayaindianernas profetia. Kanske menade de att en förändrad bättre värld skulle uppstå efter gamla 2012?

Nu kommer ju du, nya fräscha 2013. Till ackompanjemang av bomber och raketer. Både sådana vi själva valt att avfyra och sådana som avfyras i krigshärjade länder. Du är väl lite lagom på kanelen, kan jag tänka mig. Men när du nykrat till vad händer då?

Bär du med dig hopp om fred och frihet till jordens barn? Bär du kärlek i dina händer? Trygghet till de svaga och fattiga? Till de oönskade oälskade barnen, som letar på soptippen efter livets nödtorft?

Ska du läka de slagna kvinnornas sår? Blåsa bort ångesten och rädslan i barnens ögon? Låta dem skratta och leka såsom alla barn borde få?

Ska naturen må bättre med regn i lagom mängd och klar ren luft att andas? Skördarna gro så att flera munnar kan mättas? Vatten finnas till de törstiga och den torra jorden? Isarna sluta att smälta?

Ja, du 2013!

Det var många frågor. Mycket att arbeta med. Men vi kanske kan hjälpas åt. Om varje människa gör något litet, så blir det mycket gjort. Vi som har det bra, kanske ska lyfta på ändan och ställa upp lite för andra. Ett må bra-tips som inte ens alltid behöver tära på plånboken.

Så Gott Nytt År och God Fortsättning till oss alla!

P.S. Hoppas det inte bara bidde en tummetott i slutänden, som Mäster Skräddare sade.




Prosa (Fabel/Saga) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-31 09:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP