Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mun mot munmetod

Först såg hon honom på långt håll
eftersom han var så lång
nästan som en gänglig, vindpinad julgran
han var på väg från stan

...närmare

Sedan såg hon hans varma ögon
och frost nypta kinder
sist men inte alls minst
en välformad pussmun
hon rodnade

...påträngande

hon kände sig som en färglös guppy
betydelselös, intetsägande som en som slukades i mängden
uppfödd -
för massproduktion...


men han såg henne
antagligen den intensiva blicken
skriket på hjälp

...

frenetiskt paddlade hon omkring i en bottenlös känsla
av ensamhet




Fri vers (Modernistisk dikt) av lilla t
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-05-18 20:59



Bookmark and Share


  Leif Furstedt
Texten lämnar mycket att fundera över, vackert, kanske aningen tragiskt men så får det vara. Avklätt vackert.
2013-05-20

    ej medlem längre
Tycker om din text- så avklädd, så som vi känner oss ibland- helt hudlösa när vi överrumplas av att längtan knackar på- så påminns vi om vår ensamhet när svängdörren öppnas i ett ögonblick...
2013-05-18
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t