Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Knallens Sång

Jag gångade ut mellan byarna
och hämtade kläder och garn.
Mitt liv var ett liv under skyarna
bland åldringar, vuxna och barn.

Om sommaren sov jag i lundarna
bland rasslande aspar på hed
som utsänd på irrfärd av grundarna
till bruket i Olsfors och Ed.

Jag trampade jorden och rågfälten;
min vagn var mitt allt och mitt kall -
på flykt undan kriget och brödsvälten
jag visslade lyckligt en trall.

På hösten fanns husrum i stugorna -
där bjöds jag på nybakt med smör.
Sen låg jag i halmen bland flugorna
och drömde om halstrad primör.

Jag vandrade obrydd och obunden
i bröstet brann längtan som eld
till bädden i skogen där förgrunden
var älgkalvens solvärmda däld.

När kvällen blev natt över skogarna
och stjärnorna glimrade ömt
blev storlommens klagan bak logarna
ett rop från den himmel jag glömt.




Bunden vers (Annat versmått) av Orm den gamle VIP
Läst 8 gånger
Publicerad 2013-01-07 14:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Orm den gamle VIP