Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stjärnhår





mahognyträd
skänker
gåva


han snidar pallen


till hon
vilken lyssnar till silverklockorna
i körsbärsdalen





på mahognypallen
sitter hon


kimonos långa mantel
rinner ut över
marmorgolvets vita



en sidensjö
i vackra vågor

ett stillnat
fotografi




hon viker med gracila fingrar


tranor
flyger
ut


genom öppna valvbågar





mandelträdet strålar
med hennes svarta ebenholtsfamnar



hon lyfter biwan


spelar
vemodstoner




sorgesam
andas sjön

randar hennes
vitpudrade ansiktsmask




löser hennes
hårt knutna stjärnhår




nattens
ädelsten

dansar i sjön av de
tusende lotusbladen




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 151 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-01-12 22:17



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Lyser starkt i själen
2013-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser