Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fallna pelare #

 

 

Jag går i en pelargång

i ett av antikens palats.

Trots att några fallit omkull.

krossade  stenblock

framför mina fötter.

 

Kan jag se med vilken precision 

pelarna är gjorda

kan tänka mig hur vackert

det måste varit

när någons förfäder

här hade sina liv.

 

Ett palats från forna tider

helt olikt våra betonghus.

Dessa palats med en själ

trots falna pelare.

 

Tänk då på 

att de som en gång byggde

dessa palats var enkla stenhuggare

som med gudomlig intervention 

byggde dem.

 

Som vi sedan på våra semesterresor

får njuta av.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-14 00:38



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för detta tänkvärda!
2013-01-15

    Anki.A
intressant.... tänkvärt

2013-01-14

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket tänkvärt...
2013-01-14

  walborg
Tack för alla associationer till liv och förhållanden genom tiderna
2013-01-14
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP