Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lyan






länge

har jag gömt mig i lyan




hört steg vandra

rusa

smyga




darrande
har jag krupit längre in





livet
kom
att

skrämma mig






tårar har bildat
en sjö
i mina händer

sett in i sjön har jag
låtsats att det är

en älskandes ögon



låt mig
bada i dina ögon




i aftonlandet
stiger jag nu in




valnöten
det halva skalet

finner jag

i vassruggen
där tranan vakat med det




bäddar båten med
mosstäcket

doftar rosendagg ini



näri jag är redo
lägger jag mig däri




lägger jag händerna i kors över bröstet
kupade mjukt över ädelstenens
rubindoft

sluter hennes ögon




skjuter ut
farkosten


det är en god stund att resa

god resa

far
väl



pilen skjuter jag av


flammorna
andas





Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 824 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2013-01-14 23:12



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Sagomagi i sin vackraste form, njuter varje stavelse, den här borde du måla!
2016-04-18

  Åse Tropp VIP
Ditt själs öga är stort!
2015-01-04

  Vox
Vackra ord om vilan
den som skrämmer
och den som lockar
Delar av oss dör
med somliga
Somliga dör
med våra delar
Vilket som här sker
det kan jag inte veta
men det är ett vackert farväl

(i ett försök att ge tillbaka ;) )
2014-07-02

    ej medlem längre
Gillar hur du med ett enkelt drag
tecknar två olika miljöer
skogen och vattnet

sedan bara njuter jag av "ädelstenens rubindoft"

:D
/ P
2013-12-02

  Osvalds_Dotter VIP
Sagolik, ja.
Kändes som att bli en liten pyssling
när jag läste dessa rader.

Gillade dessa rader mycket:

"tårar har bildat
en sjö
i mina händer"

Den här texten bokmärkes!
2013-01-18

  Nils Teodor VIP
Sagolik poesi
mycket vackert
2013-01-16

    lenakarin
Så så vackert!
Men kan inte avgöra om det handlar om kärleken eller.. döden?
Hoppas såinnerligt på det första.
2013-01-16

  Linda CH VIP
Älskar första stycket som är som en fantastisk dikt i sig. Tack för dina vackra skaldestycken!
2013-01-15

  firefire
så skönt att läsa dina vackra rofyllda ord igen...kommer att fortsätta,har varit ifrån men är nu tillbaka,en njutning som ger ro,dina ord!
2013-01-15

    ej medlem längre
Bedårande vacker poesi ...

Som i en saga
flätas ordens mystik till meningar
och ger väven dess förtrollande karaktär ...
2013-01-15

  Georg Möller
Även det oerhört vackra kan vara skrämmande! Tack som vanligt för din ljuvliga ordskulptering.
2013-01-15

    ej medlem längre
Bra helt i genom!!
2013-01-15

  Lars Hedlin
till ro i sitt bo...
2013-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser