Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite funderingar

På kortet är det höst, en stor råghög med ax och halm ligger där på åkern.
Eken bär fortfarande gröna blad det är dåtid.

Men ändå
jag kan känna den sträva halmen mellan mina händer när jag band nekar eller kärvar som det också heter. tidslinjen är ett fungerande påhitt en verklig illusion, en lögn som gör sanningen falsk och overklig jämfört med illusionen.
jag kan höra påståendet att egentligen finns det ingen tid. Hm men hur undra mitt huvud, jag är 55 år det är väl en massa tid? Fast om jag känner efter så kan jag uppleva 5 åringen inom mig just nu, den finns där med alla sina frågor som så sällan besvarades, ingen som brydde sig riktigt om en liten unges funderingar..
idag är det väl ungefär det samma, vilket är bra för jag har lärt mig att hitta svar inom mig.

Men det där med tiden om den finns eller ...

Nej säger dom vise det är en illusion

Känslan av att vara i alla åldrar samtidigt har blivit mer tydlig för mig, jag kan gå in till den ledsna flickungen och ge henne en kram
eller säga till den osäkra rädda tonåringen _ Du är okej stå på dig vännen.
Framtiden då ? men den finns ju inte
aha då behöver man ju inte oroas sig för morgondagen
eftersom allt ändå bara sker i nuet
vad vill jag tro på den illusionära tidslinjen som känns mer än verklig
eller det nuet, som bara känns verkligt om jag tillåter mig att vara där

En annan tanke kommer upp
den att tiden går så fort nu för tiden

huvudet har mycket att göra denna afton
gäspar stort det är tid att gå till sängs
godnatt alla skrivarvänner




Fri vers av Elwania
Läst 391 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-01-16 22:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Levandefundror
om ofjättrat liv
2013-01-27

    ej medlem längre
Tankarna om tid och tidens kronologi kan väl kallas "lite funderingar" förvisso!
Jag vill nog kalla tankarna visdom!

Men å andra sidan kan det ju vara samma sak-hos den vise!
2013-01-23

  Lena Själsöga Keijser
detta

tycker jag mycket
om

ja

vad är
tid

gjord eller verklighet
2013-01-18

  poetryGirl
Känslan av att vara i alla åldrar samtidigt har blivit mer tydlig för mig, jag kan gå in till den ledsna flickungen och ge henne en kram

bra formulerat
2013-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Elwania
Elwania