Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter min första kommentar jag fått på den här texten vill jag förtydliga lite. Den här texten plockade jag från en bok jag börjat skriva på. Den handlar om en ung man som önskar fly från sitt liv. Hans önskan går i uppfyllelse när han blir påkörd av en b


Sista dagen i en ung mans liv

Jag vill bort bort bort
En ung man går på en trottoar
Himlen verkar så oändlig
Han ser en mås flyga västerut
Tänk om!
Nej...
Ute i kallt regn
Kämpa för mat
Alltid vara alert
Inte för mig
Eller?

Måsen landar på en gatulampa
Tittar ner en sekund på en ung man
Vänder sen huvudet framåt
Böjer sig
Sprider ut vingarna
Och hoppar
Varje vingslag är en vind
En smekning på världen
Det kommer en motvind
Måsen vinklar ner bakdelen av vingarna
Och stiger
Helt stilla.
Världen blir liten
Lyktstolpen finns inte längre
Inte heller den unga mannen




Fri vers av JonasDX
Läst 266 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-19 20:01



Bookmark and Share


    Oak VIP
Självmord är ingen lösning
2013-01-19
  > Nästa text
< Föregående

JonasDX
JonasDX