Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är en sann historia från livet


Se positivt på livet

En man, vi kan kalla honom Åke, åker på en av landets motorvägar som han brukade varje fredags kväll för att åka hem från sitt arbete i norr.

Åke körde alltid för fort, det var mer regel än undantag. Så en kväll när han kör hem som vanligt hade vädret slagit om och det var glashalt på vägen men det var ju så ibland och inget speciellt med det. Det var mörkt och Åke var trött, tröttare än vanligt, det hade varit sammanträden efter sammanträden hela veckan. Lite sömnig kände han sig också och var lite rädd för att nicka till men han hade radion på och där fanns både musik och en radioröst som berättade små anekdoter och var allmänt pigg och glad.

Vad nu, oj jag nickade visst till tänkte Åke men kände sig yr och hade huvudvärk vilket inte var konstigt då han satt upp och ner, fastbältad i stolen, bilen hade slagit runt och fastnat i ett dike. På radion hörde han att radiorösten sa att om man bara ser positivt på livet så ordnar sig allt och inget kommer att vara omöjligt.
Åke kom till sjukhus men hade inte ådragit sig någon större skada utan kunde åka hem dagen efter men lite chockad förstås.

Det här var ju så traumatiskt för Åke så det här glömde han aldrig, att sitta fastbältad upp och ner och på radion höra en röst som säger att man ska se positivt på livet.






Fri vers av wildah
Läst 163 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-01-19 22:06



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
TAck för en bra berättelse
2013-01-20

  Eva Langrath VIP
Fin berättelse med gott slut
2013-01-19

  Rosmarin
bra slutkläm
2013-01-19

  Marianne Räf
Ja, livet har många sanna
historier och verkligheten
överträffar ofta fantasin.
Fint berättat om Åke.
2013-01-19
  > Nästa text
< Föregående

wildah
wildah