Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lång synt sint




jag minns
den långsinte
vilken drack absint
i för
stora doser i morgonslänten
snubblade blevo sint
den långsinte långsynte
bar ögonen slängda över axeln
blickade vidslagen

en dag kom det sig
ryggsäckens band brast
ögonen åkte karusell

vad händer sedan
kvillradefrågade barnet med strålandeögon

ja
vem
vet

det kan endast den en gång långsinte
långsynte förtälja
däri långfärdsskridskorna
i långa fria
skrinnarskär
driver upp gnistrande
snömoln

tittar du riktigt in
kan du se vidastigen fram
och ravinen
den blommar än i denna dag

är det så
kvillradefrågade barnet

vem
vet

kom vi bygger en snölykta




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-19 22:38



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skaldat!
2013-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser