Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna text är en del av en berättelse som jag tänker skriva här på poeter.se Jag är nämligen mer för att skriva berättelser än kortare delar, därför blir detta ett kapitell från Jens´ liv som hela berättelsen ska heta. Fast del 1 är inte början av berätt


Jens´ liv del 1. Ett lyckligt kapitell

Inget liv att skryta med direkt,
Fredagarna framför tv:n gör att soffan har format sig efter mig

Men som en galande fågel i vårens sken, ringde telefonen.....

- \"Hej! Du, jag tycker du verkar vara snäll, ska vi hitta på nåt?\"
- \"Självklart\", svarade pojken, med lugn röst.
Men lugn va allt annat än vad han var. Tjejen hade nämligen tyckt att filmkväll hos honom skulle vara romantiskt och mysigt.

Han bostad såg rent ut sagt, förjävlig ut. Nu gällde det att vara effektiv - Städa på en timme eller komma på något i hästvägar bättre. Han fick en idé.

Hans granne var en ordentlig och trevlig tjej i 30-års åldern som hjäpt honom mycket när han haft problem.
Han sprang över i tofflor till hennes lägenhet och i sin hand så höll han sina nycklar, förklarade vad som hade hänt.
Johanna, som grannens namn var, förstod sakernas tillstånd och gick med på att han fick låna hennes lägenhet denna kväll.


När Cissi kom, stod Jens helt nyduschad och luktade gott i entren av hyreshuset. De kramades, och gick upp för trapporna, ställde sig för skylten på dörren där det stod Johanna Carlqvist.

Tack vare Jens´ matkunskaper och skicklighet inom matlagning så kunde han ta tid på sig att göra en fin middag åt hans drömtjej.

Cissi och Jens pratade vid matbordet och båda kände att det va nåt som hände.
Efter maten gick dom på en promenad denna vårkväll, promenaden varade hela natten!




Prosa (Novell) av deep-K
Läst 316 gånger
Publicerad 2006-02-20 20:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

deep-K