Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att kunna komma tillbaks utan ångest.


Återvända utan bagage. Ordfrön2

Jag återvänder alltid
från igår och dagen dessförinnan
till mitt barndommshem,
vid skogens kant,
och höghuset vid sorgens brant.

Där gnistrande kristallerna och röken den var söt,
Ensamt ansvarig inför väven som jag knöt.

Därute,
vilade jag djupt,
under en mask av kallt stål
som höll mig blind.

För till ensamheten finns inget eko.
Mitt hål fylldes till en plats bland alla andra
dit jag behöver återvända ibland
för att förstå.

Här är jag nu,

långt bort.




Fri vers av tomas nannesandberg
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-01-23 07:42



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Ensamt ansvarig,
men vuxen nog
att bära ansvaret?
Om man kunde smälta alla de där maskerna
med kärlek, medmänsklighet, glädje...
Så ingen mer behövde göra
den där ensamma resan
2013-04-15
  > Nästa text
< Föregående

tomas nannesandberg
tomas nannesandberg