Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skirblåskimrande





ur skirblå


skimrande

slöjor




stiga trädens tystsånger




ädelstenar
skrudar

ängens vinterdröm





i hennes bröst andas
sommarängen


fjärilar dansar
näktergalen
bär



rosens vita
blad i sin näbb




sjunger
dem

till


*


sakta
sänker

ljuset sig

in över ögonens slutna




vågor stiger
sjunker

sjunker
stiger




mockasiner
mjuka bär

kvinnan vilken sträcker
händerna




mötande in i
himlars gryningshymn

så tackar hon natten





minns

stjärnornas
stigklanger


*


mjuka sammetsmoln
lindrar ögonens smärta




händerna är
fallna

stegen är
släppta

orden är
jordade




täckta i
snörosors
diamanttårar





gräsets silvervippor
smeker hennes kind

där hon står



i trädön




i ängens mitt




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 149 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-21 23:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint
2013-01-22

    ej medlem längre
bra från början till slut.
2013-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser