Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Paradigmskifte


O jag hörde världens änglar sjöng i kör från Öst!

Det hade fallit tusen stjärnor den där natten
då tusen vita hästar över vintergatans bro
for bort mot
evigheten.

De hade kommit farande från bältet i Orion
fast beslutna att skena över hela himlavalvet
likt en kaskad av efterlängtat ljus
bland mörk
materia.

O jag stod naken vid din port då plötsligt himlen lät sig öppnas...
och ett skyfall föll från ditt mörkblå
dova djup

O marken skakade och väggar
brast och föll till mark
liksom i strid,
stupade soldater.

O Vindar slet i trädens kronor...
O havets vågor reste sig,
o vandrade mot land.
O tusen solars glöd,
kokade haven...


O jag såg en ljusvagn närma sig från väst!
O jag hörde världens änglar sjöng i kör från Öst!
O jag hörde sju Herdars röster tala...
O från sju evigheter bort kom ett ljus
i färd mot livets
inre
kärna.

O i söder såg jag ett syndafall
O i norr dansade himlens änglar,
i månljusets skimmer
o rummen lät sig böjas
till en och samma
tid...


Så, tände du mitt inre Universum!

Var dag lystes upp i livligt ljus,
av gudomlig lycksalighet.

O rymden anslöt sig till
kärlekens
vägglösa
rum.






Fri vers (Prosapoesi) av Jaramald VIP
Läst 672 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-01-22 00:36



Bookmark and Share


  anathema VIP
Gillar skarpt hur du lyckas ge dina texter en känsla av epik och storslagenhet, inte genom överlånga beskrivningar utan som en följd av dina formuleringar. Tilltalas av det starka bildspråket i denna, mycket välskrivet.
2013-10-13

  Nina.H
Mäktigt vackert!

2013-01-27

  Nina.H
Mäktigt vackert!

2013-01-27

  Regn & Grus
Livsbejakande och bilderna som frammanas är starka och svidande vackra!

2013-01-26

  Minkki VIP
Praktfullt!
2013-01-25

  Elwania
Kraftfullt och vackert om transformationen
2013-01-22

    ej medlem längre
Riktigt bra, skön läsning
2013-01-22

  genni VIP
Helt otroligt vackert skrivet,

väldigt fint!
2013-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP