Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter kaninerna


Som det efteråt som lägger sig
när kaninerna kommit till ro
och krokodilen visat sina tänder
Så är världen när lyktorna slocknat
tröttheten strukits över den arbetande
och maten delats mellan vin och tal

Ja sådan är dagen 
efter gyllensalens fest

och allt man kan göra
är att lägga barnens skratt intill hjärtat
låta båten visa runt bland lutande hus
och väskorna fylla med socker och mjukt

I väntan

För det är hem
till vargunge och älskad man vill
När glittret lagt sig
bland vintergator och hundspår
Stillatalande om det som lyste
I ett ögonblick






Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 166 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-01-24 22:25



Bookmark and Share


  Nanna X
gillar djurbilderna!
2013-01-26

  Monika A Mirsch VIP
Vilken djup ro efter glittret och kaninerna - gillar - så skall man komma hem!
2013-01-25

    ej medlem längre
Vackert
2013-01-25

  menspoeten
Vackert!
2013-01-24
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP