Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till minne av Nils Ferlin, 115 år i december 2013


Den i grunden analoge poetens klagan

En gång var jag full av ren fantasi
och kunde mätta ett helt kompani
av haikuhungrande soldater
på diktkonstens grönskande gator,
en lyrikens trogna bataljon,
så fasta och trygga i tron.

Men idag är jag sliten och trött
och sinnet är trubbigt och slött,
och allt jag får ihop
trots löften och hot,
känns bara så trist
på min förstukvist
med min bärbara dator
och dubblade hakor.

När jag skrev på papper en gång
blev orden till glädje och sång.
Nu är de blott strängar av ettor och noll
som irrar ibland digitala moln.

Så sitter jag här på Emporias trapp
och söker min tappade, skrynkliga lapp
med lösenordet till diktkonstens himmel,
bortom var ansiktsboks ytliga vimmel.

En gång var jag full av ren fantasi
men det var väl bara verbal onani.




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-01-26 11:22



Bookmark and Share


  Palett
Bra! Rolig att läsa !
2013-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP