Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tornet





bräder är lagda
lagda i hög
så ser det
ut


ej är det
plockepinn



tornet är vuxet
upp över furornas sånger


kvistögon
kisar ut


möter solblände


väcker fladdermusvingar
ur eko av
vindsvrå







astrar ringblommor
honungstagetes solhatt
stockrosor å lavendel
växa runt grunden






mästaren vårdar dem alla i kärlek ler
i vildmarker fröjdas blomstren
sträck ej tyglarna för hårt
din tanke
skenar







vid roten av tornet
sitter han vilken blåser trombonstämma




vandrar han förbi
vilken lyfter hatten




det är
ett ståtligt torn
svävar stormfåglar varsamt




hur byggde du tornet
till vad byggde du det





omlott lade jag brädorna
till vindarnas hus




ser det
ut




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 189 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-01-26 21:39



Bookmark and Share


  Anya VIP
Ett vackert torn som för mig inger hopp.
2013-01-27

  Lars Hedlin
Mycket fint
2013-01-27

  Ith
Vackert!
2013-01-27

  Annika Persson
Käre Babel
utanför tornet hörs klagorop
varför lyssnar ni inte
varför förstår ni inte



2013-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser