Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skålmelodi


Upphängd mellan silverarmar

En väv av nu
En väv av då

Färgad av sjungande snärjgräs
och kaskelotternas blodssånger
berättar den ett skeletts historia

I skuggan av väktaren 
I skuggan av ordmästarna
I skuggan av den blinda

Formad så
Slipad varligt
Förminskad

Med noggrannhet

Trötta händer söker försiktigt
den genom väven rakt in i hjärtat
inhamrade sista haken

Skålens melodier ännu ospelade




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 154 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-01-27 12:02



Bookmark and Share


  Nanna X
spännande dikt. gillar formen (lite avrundad, skålformad)
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP