Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förintelsens dag

 

 

Idag denna sorgens dag

gråter juden i mig

 

Idag minns jag Auschwitz-Birkenau

Bergen-Belsen, Buchenwald

och Treblinka

 

Alla tusen och tusen

och återigen tusen

så det blir till miljoner 

 

Jag nämner inga av bödlarna

för det är de inte värda

 

Juden i mig 

vill skrika ut min klagan

 

Men den tillfredsställelsen

vill jag inte ge

till de som idag hyllar

bödlarna och nazismen

 

Men gråta kan jag göra

för det hör ingen

 

Jag avslutar inga verser

med punkter

för att vi inte ska glömma

det som vi idag minns




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-01-27 13:41



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack!
2013-01-28

  Bo Himmelsbåge
Låt oss minnas denna dag med rannsakan och vördnad för alla dessa miljoner som miste livet under vidriga omständigheter, bara för att de hade en egen religion! Det finns aldrig vi och dom, utan bara vi! Det är fanatikerna som i förhand har alla svaren som är faran, för de anser sig inte behöva lyssna på andra; i värsta fall dödar de oliktänkande!
2013-01-27

  ResenärGenomLivet VIP
Nej, vi får aldrig glömma...
2013-01-27

  mare VIP
Tack att du delar med dig!!
Jag är judarnas vän,
och denna dag skall aldrig
få glömmas bort,
vi behöver ständigt
bli påminda!!!
Tänker på vad det judiska folket
ständigt får utstå...se bara i Malmö,
detta gör mig heligt förbannad!!!
Jag skäms, och är så arg
på den där politikern
som inte står upp mer för judarna!!
Jag ska ta och ringa honom
och tala vett och etikett!!!
2013-01-27

  Larz Gustafsson VIP
Romerna avrättades inte för att de var oliktänkande utan för att de var romer.
Och här i Sverige stod de i bostadskö i 400 år.
Inte förrän en bit in på sextiotalet tilläts de bli bofasta och ungefär vid samma tid tilläts deras barn att börja i skolan.
PLUS att Sverige vägrade romer inresetillstånd med den påföljden att de till sist hamnade i Hitlers läger. Detta gäller f ö även judar.
Så vårt land har del i skulden.
2013-01-27

  M M Mannheim VIP
Ja Larz du har helt rätt! Men många andra oliktänkande avrättades också.
2013-01-27

    Anki.A
Känner med dig....
2013-01-27

  Larz Gustafsson VIP
En miljon romer dog också.
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP