Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid en fri horisont

En bön står skriven i den svala sanden.
Slösa inte med orden,
låt vidderna tala till mig.

Låt mig inte ödsla stegen
visa mig i stället skogens alla
outforskade stigar.

Lär mig lyssna till det som inte sägs,
att vara lyhörd inför själva livet.

Öppna mina sinnen för det lilla,
visa mig den inre och sanna glädjen.

Lär mig se den blåa violen
såsom den är,
inte som jag önskar att den var.

Låt mig inte glömma ödmjukheten,
låt den finna mitt hjärta,
låt den leda mig med visshet.




Fri vers av Änglaögon
Läst 505 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2013-01-27 18:05



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
En fin ödmjuk o tänkvärd dikt! Tack!
2013-02-23

  Jan Widströmer VIP
Bönedikt på vägen till visheten.
2013-02-17

    ej medlem längre
Ja fina tänkvärda ord..
2013-02-02

  Janne
Fina mjuka ord
som du formar så
bra,behagligt djup med
mångbottnande känslor
berikar mina sinnen skönt!
2013-02-01

  bittemi VIP
Som en vacker bön!
2013-01-31

  Nils Teodor VIP
En härlig dikt som klingar av visdom
och skönhet
2013-01-30

  Lindha W Gustavsson
Så underbart lidelsefull och välformulerat som ALLTID. Tack för den!
2013-01-30

  Tino
Otroligt! Hela texten landar kraftigt med sitt budskap.
"Lär mig se den blåa violen
såsom den är,
inte som jag önskar att den var. "

wow!!!
2013-01-28

  Roger L Svensson
Fint.
2013-01-28

  Haiau
Vackra, djupa tankar i dina ord
"Lär mig lyssna till det som inte sägs,
att vara lyhörd inför själva livet. "
2013-01-28

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vackra och tänkvärda ord "lär mig se den blåa violen......att den var" mycket fint skrivet!

2013-01-27

  Nina.H
Otroligt fin text. Och så sann...

2013-01-27

  SatansSon VIP
Väldigt vacker.
2013-01-27

    Birgersdotter VIP
Så fin och vacker.Gillar
2013-01-27

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert...
2013-01-27

    ej medlem längre
verkligen fin..
2013-01-27

    Anki.A
Så vacker.....
2013-01-27

    ej medlem längre
Här finns så mycket ödmjukhet i dina ord. Som en stilla och vacker bön.
2013-01-27

    ej medlem längre
Vackert...fin avslutning med ödmjukheten ... ödmjukheten är verkligen en av livets pärlor :)
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon