Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sömmerskan




vinden i nattstrimmans vita fjäder satte sig ned på fotpallen invid sömmerskans utfällda kjolar. vilka låg i mjuka veck volangsvall runt henne. sömmerskan vilken broderar bårder på väven drömvävaren vävt i azaleaträdets krona. var gång udden, spetsudden, nålens udd blir slö ger nattstrimmans vita fjäder henne en skarpnynål. tar hand om den somnade låter den somnade vila i kretsen av de ytterligare utmed kanalens elfenbensvita. lugnt träder hon stjärnljustråden i nålens öga. detta sedan nålen bejakat vägen; bårdvägen besjungen av barden. en drapa ur sångvävarens lystrandehud.
allt detta är det vinden kom till. sömmerskan frågar vinden vad vinden har med sig ur hjärtfloden. vinden begrundar ytterligare en stjärnstrimma. jo människovandrarna talar vitt och brett om, om magi om, om magiker, om, om mirakler. många var det ej vilka trodde förhoppningsvis insåg de mirakler han utförde genom den han var i är. många var det ej vilka trodde förhoppningsvis insåg miraklet i hennes moderliga viljevara. visst sökte mången bortförklara och det kan man ju med allt. sömmerskan sömmade lugnt vidare mirakelstygnen.
vinden fortsatte; trodde kanske de gjorde, jo det gjorde de nog det hördes så. trodde kanske de gjorde, insikten steg de ej in i kanske insåg de vad det var egentligen detta med magi med magiker. det fanns ju de och finns ju de vilka gjorde det ena med det andra med det tredje för att hypnotisera jag menar tillverka mirakelkurer. det jag ej kan inse är varför de kurar ihop sig istället för att se det uppenbara. sömmerskan sömmade lugnt vidare mirakelstygnen. vinden fortsatte; kanske är de ej mogna se mirakler i dem själva. svaret på deras varför på mitt varför är ju kristallklart rent. var för. ja, det är ju just de vishetsfyllda orden ”koka soppa på en spik”. allt är möjligt i det dem ser hudens elasticitet. huden följer mognadens stadier in i frö in i doft. doften andas i hjärtats trädgård upplevelsebar.
så är det säger sömmerskan med mjukstämma sömmar lugnt vidare mirakelstygnen alltmedan barden ur bården med mildstämma tonar vinden in i sömn.




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 234 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-01-29 21:36



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fin berättelse
2013-01-30

  Yrre VIP
Oj vilken berättelse!!
2013-01-30

  Nina.H
Vackert sagolikt..Och insikten man får att
det inte finns några mirakelkurer..för att
se det uppenbara. Klok sömmerska.

2013-01-29

  Nina.H
Vackert sagolikt..Och insikten man får att
det inte finns några mirakelkurer..för att
se det uppenbara. Klok sömmerska.

2013-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser