Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När sossarna är ute och cyklar hörs inte ett pip!



Obligatorisk skola till arton!

En tvångsidé utan motstycke
i Sveriges skolhistoria!
(Snart ska väl också barnen
in i undervisning så fort de lärt sig krypa)!

Kommer ihåg när jag var tvungen
att gå ett extra år efter sju skolår.
Enhetsskolan kallades det då.
Året efter gällde nio år.

Sossarnas desperation
tar sig uttryck utan att få mediedrev
Tala om press/teve/radio
som står enade på vems sida?

Skoltrötthet är inget fejkat!
Det är en realitet!

Jag, t.ex., lärde mig massor av
matematik när jag kom ut i praktiskt arbete

Det är inte alla förunnat att med framgång sitta
och teoritisera år ut och år in

När den så kallade vänstern gör bort sig
hörs ingenting!
Hur kommer det sig?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jack E. Gladh VIP
Läst 223 gånger
Publicerad 2013-01-31 21:32



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
jag tycker det var ett bra förslag
2013-02-07

  Svart svan
Förmodligen p.g.a. att Svenskarna har ett långt kristet förflutet, med husförhör och värnplikt i bagaget...den kristna traditionen har effektivt trummat in budskapet att man skall inte slå den som ligger, utan "våga" stå upp för de svaga, som inte kan tala för sig själva...följaktligen kritiserar man bara den som har makten och befinner sig i överläge, inte oppositionen, ty på den sidan står man själv, d.v.s. man identifierar sig med den som ligger i underläge, oavsett politisk färg...så länge man beskyddar den svage och kritiserar någon som den svage ligger i underläge gentemot, så är det fritt fram...gör man tvärtom, blir man själv kritiserad för översitteri och avkrävd objektivitet samt vetenskapliga belägg för sina troligtvis grundlösa och missriktade "anklagelser"...:)...
2013-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST