Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gasell




vid porten till savannen
stannar hon
vilken är
stigen ur ålder



vars ansikte bär jordarnas färgskalor
vars ögon bär havens vattnens färgskalor
vars ord bär luftens himlarnas färgskalor

vars stigar
vars hjärta bär
eldarnas
färgskalor



hon

stannar vid savannens port



följer
de röda dammolnen

vänder ej
blicken
åter

in i
grönskans lummigmoln





hör pulsen slå vilt
inför regnens ankomst

med viga rörelser
hopp
skutt

följer gasellen spåren till
den torkade sjön





med höga hopp
hälsar
han
henne


det vackraste
korallhalsband

giver han henne
i morgongåva



gasell
i

kvinnoboning




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 197 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-02-04 21:51



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Härligt och bra skaldat
2013-02-05

  Elwania
Jordeväsen levande rader skapa bilder
2013-02-05

  Yrre VIP
Ljuvliga metaforer i denna!
2013-02-05

    ej medlem längre
Härliga bilder.
2013-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser