Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nio






tolv mjuka dyningar
dyner
sju mjuka kuddvar
nio mjuka bolster
är
bädden

bädden i vilken de lagt pärlbruden
hyn hennes skimrar vit
stundtals i skimrandestigande rodnad
ur drömskovens fingernära





i det tjugoåttonde varvet
lyfter hon det nionde ordet
ur skogsvidas
höga
mjukbädd




med ordets låga i händerna
stiger hon med bara fötter

fyller lanternors
morgonrosenbågar



milda toners fägring
stäcker sig
sakta

rimfrosten smälter

synliggör
solspannets stigande



nu randas
morgonädelstens
silandeljus
strilande

morgondrömsdroppar




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 102 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-02-08 00:35



Bookmark and Share


  Elwania
sköna pärlebruden förgyllande text
2013-02-08

  Lars Hedlin
bra skaldat!
2013-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser