Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mandelkärna

 

 

 

 

 

amygdala

ljuva svala

flyg

 


minnets varma rede

 

lämna


 

livets kärna

vill så gärna

stråla

 

där

på samma stjärna

 

 

i din hand

 

 



bitterljus

blottar hjärtats grus

slipar sand

intill tidens rand

 

igenom

 

 

lysande sfär 

fjär upplöser

höljande drömmar

 

air

vid livets strand

 

 

 

                                                       omdanad

                                                                                        dvala

                                     i hjärtat

                                                                sitt hem

 

 

 

 


 

vad är väl

en maskros

utan din vitala

 

vad är väl

solens ros



en andefattig själ

 

 

 

i din essens

vilar blott

allt

som känns

 

 

svalans flykt

rubinens djup

skönjer doften

du beströr

 

där

strängen spänns

 

 

 

 

 

amygdala

 

ljuva svala 

flyg

 

 

lysande sfär

höljande drömmar

 


tvinnat

förbundet band

 

 

 

tidlös

ytas

spegling

  

 

när

livets hand

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Sunlight
Läst 363 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-03-11 21:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Djuprikedom

rader att gå med hand
och som en fyllig
vätska söt
smaka länge
klangen i
och efter
2013-03-17

  Havsbris
så smart och vackert
skriven :P lek med ord
och bilder <3
2013-03-12

  Bibbi VIP
Gillar.
2013-03-12

  Lars Hedlin
Den här var bra ;)
2013-03-12

  Tarantaran
amygdala- ljuva bittermandelsvala- vackert!!
om mandelkärnan, nervcellsgrupper längst
inne / nere i hjärnan som sköter minnen
kopplade till känslomässiga situationer..
också kopplad till vår motivationskänsla...
Synd att inte septum i hjärnan har lika
vackert namn, för den anses ju vara
hjärnans mesta lustcentrum..stimulerar
man nervcellsgrupper där, får man uppleva
en enormt fantastisk välbefinnandekänsla..:)

2013-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Sunlight
Sunlight