Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Musik: Mozart - Lacrimosa


requiem

 

 

 

 

mjukt faller mörkret

med  lätta flingor

lägger sig snön

över smutsig asfalt

ölburkar och sot

 

den gamle

där på bänken

under kvällspostens bilagor

domnar än mer

 

mjukt lyser gatlyktan

i hans fårade ansikte

med frostat skägg

 

det varma skenet bedrar

hans isade ådror 

trots alla vänliga leenden

som går förbi

och lämnar en fickvarm slant

 

där på bänken

förlorad

 

 

när snön har lagt sig till ro

över staden

ligger han kvar

bar, under stjärnhimlens bloss

 

 

en gnista syns

stiga mot skyn

och fäster sig där uppe

bredvid den klaraste och vackraste stjärnan

 

flyktiga blå skuggor färgar nysnön

gnistrande natt

 

 

den gamles leende

 

ännu kvar

i  morgonljuset

 

 

 

 

 




Fri vers av Sunlight
Läst 404 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-01-04 21:06



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Dödsmässa i ord och ton... Så kom den gamle hem, äntligen befriad ödets väg och fick bli en stjärna på himlavalvet... bara så djupt berörande...
Dina ord får mig att leta upp och spela Barbro Hörbergs fina Gamla Älskade Barn - "Där på en bänk har en gammal solstråle just somnat in. Vinden smeker hans kind som ingen har rörd vid på länge, länge..."
2016-01-06

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2016-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Sunlight
Sunlight