Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isklang

Öppna händer i kyla. Snömoln i ögats

glas. Fiskryggar långt under isen.

 

Allt som fryser speglar.

 

Stoltheten är en sten vi slår på.

Döden bländar under svartmålade ögonlock,

rökmolnen stiger, driver.     Ur halsar.     Ur torn.

 




Fri vers (Fri form) av Erik H.J Hultin
Läst 299 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-02-11 19:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja det är verkligen en ödslig värld du tecknar, iskall och livlös, enbart befolkad av fiskarnas blanka fjäll, ögats isiga glas. Det är bara röken som rör sig, som i en illusion av liv, den hyptnotiserar, där den stiger, driver. Fullkomligen älskar de två sista raderna. Mäktigt!
2013-02-13

    lenakarin
Ödesmättad o ödslig text.
Allt som fryser speglar..
En mening med många skikt o djup o ju mer man tänker på den, provar ordens valör, ju kallare blir den.

Stråk av kosmisk kyla rullar in med din text men också avskalad skönhet.
2013-02-12

  Jordgubbsodlare
En vacker titel och en rik och kärnfull text!
2013-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Erik H.J Hultin
Erik H.J Hultin