Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För ett tag sedan hade jag en innerlig utredning av min yttre...


Jag är vacker

 
 
 
 

Jag är vacker?

 

Vad är skönhet egentligen?
Är det ett par vackra ögon med rätt nyans av blått
eller den djupa blicken som tränger genom din själ
- sorgsen öga som har sätt för mycket och klarat av det mesta?

Är en vacker människa ett perfekt skapt skal utan skönhetsfel?
Eller är det din käraste vän som vill dig väl och ställer inga krav
- älskar dig för den du är.

Vad är skillnaden mellan vacker - snygg - fin- söt- sexig - ful?
Kan man vara ful men ändå vacker?
...eller sexig men ändå söt?

Vad är då skillnaden mellan snygg och fin?
Hur värderas då ditt inre, kan man ha en vacker själ men ful yta...
Eller är den snygga kanske ful inuti?

När jag ser mig själv i spegeln varje morgon,
överraskas jag av mitt utseende,
jag har nästan glömt bort under natten hur JAG ser
ut...
hur passar mina ögon ihop med min näsa
 - kindbenen med de fylliga läpparna...
hakan som är en aning fyrkantig... 
och håret som hänger huller om buller...

Kan någon älska mig, ställer jag frågan till min spegelbild...

                 Jaa, är svaret...
                      
Kärleken finns inom dig...
                             
Det är din skönhet...
                                 
 Den gör dig vacker...

 

Så, jag är vacker,
jag älskar mig själv och jag är värd att bli älskad för den jag är.

 



Övriga genrer av BlåhäXa
Läst 583 gånger
Publicerad 2006-02-21 16:30



Bookmark and Share


  Pulsatilla
Såå kloka ord i en värld full av plastig yta!
Full poäng blir det!
2006-02-25

    steffe struts
grattis! du kom fram till rätt slutsats! tror jag...

skönhet måste komma från insidan. visst kan en tjej på
en reklambild vara riktigt snygg, sexig, vacker osv. men
när jag blir förälskad i någon så vet jag inte ens om hon
lever upp till ett skönhetsideal. tänker inte riktigt så när
jag är förälskad utan tycker om hennes ansikte, kropp
för att det är hon! låter kanske som en klyssja men är
sant för mig.

känner en yngre kille som alltid pratat om yppiga, storböstade
blondiner. nu är han upp över öronen kär i en småtuttad
trådsmal brunett.... så kan det gå när kärleken slår till..

stefan
2006-02-21

  mb74
så bra du skriver,o så sant det är nog många som undrar det du skriver om,ska man falla för snyggheten o det dumma inuti,eller kan man älska någon mindre snygg med ett underbart inre eller finns det någon som är perfekt på både ut o insidan,det får man nog aldrig veta
2006-02-21
  > Nästa text
< Föregående

BlåhäXa
BlåhäXa