Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Optimisten och pessimisten på vårpromenad

Underbart väder!


Nja, kunde varit lite soligare och varmare än dom där snåla tre grader, samt så är det lite mulet.


Promenad? - så klart, det är vi överens om - optimisten och jag den gnälliga pessimisten.


 Vad tror du, klarar jag mig med bara jeans och vinterjacka, kanske ändå bäst att ta på tights under eller?


Men herregud? Ska du inte ha mera än två hoodis på dig, det är ju ändå bara tre grader varmt?
- Nej, när man promenerar så blir man ju varm automatiskt!


AHA!


Och så gick de ut, kallt var det, även om det var vindstilla. Optimisten såg efter fem minuter lite frusen ut så pessimisten erbjöd sina fingervantar, dom togs tacksamt emot.


Efter några minuter fall en regndropp på deras ansikte.
Pessimisten: ”åh nej - nu börjar det regna oxå!”
Optimisten: ”nej… det är bara lite fukt - det är bara bra med lite fukt!” Och hon log vidare och andades djupt skogsdofterna som med ”fukt” hade börjat doft grankvistar och blöt mossa.


Pessimisten började skratt - för hon kunde se hur den där fukten så småningom skulle omvandlas till en rejäl vårskur och hon bara väntade vad optimisten skulle då ha för försvarstal.


Efter ytterligare 10 minuter hade fuktdropparna börjat falla från den mörk mulna himlen tätare och tätare. Temperaturen hade dessutom sjunkit något och småningom hade dropparna tagit en fastare form. Optimisten ville absolut inte se att de var på väg att förvandlas till snöflingor…


När vinden sedan piskade på de två vandrarna så var snöstormen ett faktum.
Optimisten tog ett djupt andetag och plötsligt brast hon ut högt: ”åh - så vackert!”


 NU FÅR DU FAN GE DIG! Sa pessimisten skrattandes!


Sedan sprang de in i skogen där de höga granarna och tallarna kunde erbjuda lite skydd mot vårbusvädret.


När promenaden var över, var optimisten genomfrusen och blöt - men pessimisten hade klarat sig relativt bra, då hon hade varit beredd för det värsta. Vem tror du fick mest av promenaden?


 


Svar: pessimisten, för hon var både torr och fick många goda skratt på köpet.


 


(fast optimisten trodde ändå att hon hade fått mest - för hon var lycklig hela tiden)




Fri vers av BlåhäXa
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-31 20:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BlåhäXa
BlåhäXa