Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Dansande ord

 

Solspjutet
av dansande iskristaller
träffar altanräcket
luften är iskall

ord
träffar som spjut
mitt i prick

slår knutar i själen
som vänder sig varv efter varv

ärren inte riktigt läkta

hör ensamhetens
hjärtslag

i orden
som kastats

        *


dansande snöflingor
i mörkret
marken vit
blåsten hård

synålar mot kinden

lapphunden
plöjer i snön

inte en stjärna
är tänd på himlen

tevattnet klart
när vi kom hem

         *

lätt dansande droppar
träffar vindrutan idag

blöt mark, himmel grå

vi hjälps åt
på matta ben
du och jag

två kassar med mat
lastas i bilen

chokladhjärtan till kaffet
med boken i soffhörnan

den röda filten kring benen

en röd ros på fönsterbrädan

meditation kring performansanalys
i rummet intill

skymningen kom
först klocka fem idag

till nyheterna mer choklad
det fanns flera hjärtan
för oss att äta upp

på nyheterna pratas om
hästköttkatastrof och låg dagsersättning
till asylsökande

en minister anser
att dagersättningen, fastställd 1995
fortfarande
ligger på rätt nivå

© Eva Langrath februari 2013




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 463 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-02-14 21:51



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för tankarna!
2013-02-15

    dreamoflife
Fin ton!
2013-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP