Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blommor från himlen

Lilja och baldersbrå
viol och förgätmigej:

ljus är din klädnad
ljus är morgonen

när blommorna föds
i himlens diken


Allt är nu
allt är ditt

och inga avstånd
kan längre mätas

när snön faller
från det stora tysta







Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 537 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-02-17 10:10



Bookmark and Share


  Gudinnan VIP
läser denna om och om igen, helt underbar.
2018-08-19

  sommarmoln
Fint skaldat;)
2013-02-20

  Karin Rosberg
poesi på högsta nivå!! helt underbar att läsa// en eloge till dig!!
2013-02-19

    lenakarin
Bra text!
Men inte okomplicerad, ljus o mörker blandas för mig;
allt är nu
och
snön faller från det stora tysta
tolkar jag som anspelningar påvårt korta liv o på döden,
blommorna förgängliga eller som tröst?
2013-02-18

  Minkki VIP
lite Pär Lagerkvist över det du målar upp...
2013-02-17

    ej medlem längre
Det magiska i ett gryningsljus,
dagen ännu oväckt och larmet från världen hålls tyst.
Andetaget ljuder under huden, skönheten i att varsamt betrakta dagens arla ankomst. Inbjudande som den hand man längtar att hålla
2013-02-17

  Änglaögon
Ljus och hoppfull, gillar.
2013-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP