Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En blå liten fågel

En sång i julikvällen,
toner föds i drömmen.
Klara om än spröda är orden som formas.

För din skull knoppas vildrosen.
För din skull grönskar sommarängen.
För din skull flyger blåvingefjärilen.

Ditt liv är en historia
som inte ännu är färdigskriven.
Allt är givet till dig
med en tanke på något mer.

Någon har vandrat här före dig,
format stigen som nu leder dig.
Någon har dansat här i solnedgången.
Varit tacksam för det som givits
utav kärlek och utan krav.

Någon har gråtit här i den tysta kvällen,
medan solstrålarna fått sjön att skimra som guld.
Någon har hittat en trygg hand och viskat förlåt,
funnit styrkan att vandra vidare,
att följa sitt hjärta och sin dröm.

I julikvällen hörs nu den klara sången.
Det flyger en blå liten fågel över natthimlen.
En fågel av lycka över någons givmildhet.




Fri vers av Änglaögon
Läst 1017 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2013-02-24 18:22



Bookmark and Share


  Maria T
Så vackert
vildrosens knoppar,
sommarängen och
blåvingefjärilen
2013-05-14

  walborg
En underbar text om att ta vara på det goda som givits och som funnits och se meningen för mitt eget liv i detta
2013-03-01

  Minkki VIP
vilken fin liten fågel... jag tycker du gör texten extra fin genom att du håller dig till rak ordföljd, det ger orden ett naturligt och vackert flöde
2013-03-01

    ej medlem längre
Så fina tankar...mycket fint
2013-03-01

  Ninananonia VIP
Vackert..
2013-02-25

  Lindha W Gustavsson
Jag suckar och njuter av dina vackra texter, tack igen!
2013-02-25

    ej medlem längre
Applåderar även denna underbara dikt ...
2013-02-25

  Bo Himmelsbåge
En vacker, sesuell o ömsinnt dikt om givmildhetens blå fågel som får mig att längta efter den knoppande naturen o sommarens ljumma vind! Applåd!
2013-02-24

  Ninananonia VIP
Fint.. får en att längta till sommaren..
2013-02-24

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så fint och vackert skrivet...tänkvärda ord om givmildhet
2013-02-24

  Palett
En vacker dikt !!
2013-02-24

  ResenärGenomLivet VIP
Vackra tankar...
2013-02-24

    ej medlem längre
vacker i ton och innehåll..!
2013-02-24

  flygia
varm, trösterik
enkel och klassisk i språket
2013-02-24

    ej medlem längre
Jag tycker mycket om den här dikten...så mjuk, varm och alldeles underbar.
2013-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon