Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


SPÅR

 

du har lämnat spår efter dig

i mitt hjärta

 

spår som får mig

att tänka på dig ibland

 

spåren du lämnade

är spår som jag sett förr

och känner så väl igen

 

det är spår

som gör att jag känner sorg

 

du ville jag skulle flytta till dig

spår där jag kände att det var

en hushållerska du sökte

 

spår där det varje

onsdag, fredag och lördag

skulle finnas alkohol

 

det verkade viktigt för dig

i min värld är det inte viktigt

 

et tog några månader

innan jag förstod

att det var så

 

tacksam att jag kom underfund

med dig

 

flytta långt från barn

och barnbarn det fanns inte

då i min värld kommer nog

aldrig att göra det

 

jag kom att tänka

på spåren du satt i mitt hjärta

när jag svarade när det ringde

i telefonen

 

jag svarade trots att jag aldrig

svarar när det kommer upp

ett nummer jag inte känner igen

 

nu svarade jag

och mannen i den anda änden

hade samma dialekt som du

 

det var inte du

men spåren av dig i mitt hjärta

kom åter upp i dagen

 

jag minns så väl

när du gav mig en ring

och sedan säger

nu vet jag att jag har dig fast

 

glad att jag förstod

tacksam att jag har det

som jag har det nu

får vara den jag är

utan krav från någon

som inte förstår mig

som vill ändra på mig

för att passa in i sitt liv

 

 

anits 1 mars 2013

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-03-01 19:40



Bookmark and Share


  Anya VIP
Bra när man kan backa och inse att man är på väg in i något som inte passar.
2013-03-02

  Eva Helene VIP
Ja, minnen kan komma upp till ytan av olika orsaker. Insiktsfull text.
2013-03-02

  ResenärGenomLivet
Minnen kan dyka upp när som helst och påminna oss...
2013-03-01

    ej medlem längre
Be where, pass upp det lurar så mycket faror....
2013-03-01

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2013-03-01

  Lars Hedlin
En text med många känslor
2013-03-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP