Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

drömsvep



vagga
mitt bröst
i dina händer





dagen
hör stormar
ryta

ur nattens oseendekäftar

lystrar
in i hjärtat

förtäljer
oseende
stormarnas härkomst

det var en gång
en storm
vilken såg ut genom galler

solfingrar
vände dess blick inåt

stormen såg i klarhet
hjärtats lugn





lotusen
i sjöhand

viskar mjukt
i vindens smekning

ser du bladen

hur vi är
i varandra

hur vi är
skålar

bärandes intet





soldroppe
omfamnar
dagens tröttöga

bär ljuset in
i fjärilens drömsvepa

soldroppen värmer
vandringens tåblad

i smältvattenssjöar
lapar tåblad dessa toner ur
vaknande




ur
körsbärsträd

stiger båge
till strängar i
sjunde

kvinna rör vid silverflodens strömmar

vari
stenar
öppnar

stämmors segel

tempelvinden
andas


körsbärsblom






den vävda
res
väskan har sargats

hon har nystat upp tråden

handtaget
är lossat

flyger i vindens askbörd


jag
måste lämna nu


siarbron är sprängd

mina brovalv
sjunkna


golvtiljors
är
matta


upplöst

vinden viner
denna matta lyfter
ej



jag måste

lämna

nu




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 250 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-03-05 23:01



Bookmark and Share


  MoonCalled
Mycket vacker
2013-03-07

    lenakarin
En resa o minnen av tidigare, en flygande matta som blir kvar när siarbron är sprängd. Förändringens storm i hjärtats stillhet?
2013-03-07

    Birgersdotter VIP
Lystrar in i hjärtat.... dina ord har den förmågan.
2013-03-06

  Lars Hedlin
Vackert skaldat..berörs
2013-03-06

  Sunlight
förtrollande ord...
en resa...
dröm...
Underbart skrivet!

"ser du bladen

hur vi är
i varandra

hur vi är
skålar

bärandes intet"

En hel dikt i sig.




2013-03-05

  S.A.I. Steve Lando VIP
alltings förening, förgrening, samt avlämning i ett avslutande svep. Finmaskigt ordfört.
2013-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser