Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Vardagen

 

det är vardag igen

barnens sportlov

är slut

 

nu ser jag åter

varje morgon och eftermiddag

barnen med spring i benen

gå förbi mitt fönster

 

på morgonen på väg

till skolan och på eftermiddagen

på väg hem

 

barnen som aldrig

verkar ha så bråttom

till skolans första lektion

likadant är det vid

skoldagens slut

 

dom hoppar sönder isklumpar

slänger sig i snön

vevar med armar och ben

gör snöänglar

 

mammor och pappor

med sina barnvagnar

går nu förbi igen

på väg till dagis och förskola

några har större barn

som hoppar och skuttar

bredvid alla ser så glada ut

 

det är vardag igen

alldeles vanliga dagar

dagar jag tycker

allra bäst om

 

 

anits 5 mars 2013




Fri vers av anits VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-03-06 00:03



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Underbar bild av vardagen!

Kramar
Michaela
2013-03-14

  ResenärGenomLivet VIP
Skönt när allt är som vanligt...gott att läsa om...
2013-03-06

  Christine Sabel
Härligt att höra att barnen slänger sig i snön, det gjorde jag också som barn, fin dikt av dig
2013-03-06

  M M Mannheim VIP
En härlig och uppmuntrande text, man blir riktigt glad.
2013-03-06

    Yarissa
Målande beskrivet
2013-03-06

  Lars Hedlin
En fin text "Gillas"
2013-03-06

  Bibbi VIP
Applåd!
2013-03-06

  Larz Gustafsson VIP
Jag tycker bäst om ledighet och ser fram emot döden.
2013-03-06

  Tarantaran
Vanliga vardagar..
visst är det en skön
trygg klang i dem!
2013-03-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP